Μερικές από τις δραστηριότητες
που μπορείτε να κάνετε.

Ο εθνικός δρυμός του Ολύμπου δίνει την δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να απολαύσει την μαγεία του βουνού με ποικίλους τρόπους.
Τα ευδιάκριτα μονοπάτια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και οι χιονισμένες πλαγιές τον χειμώνα αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Slide Background
Ορεινή πεζοπορία

Η θέση του καταφυγίου του «Γιώσου» στο Οροπέδιο των Μουσών θεωρείται ιδανική για τις εξορμήσεις των ορειβατών στις ψηλές κορυφές του Ολύμπου Μύτικας και Στεφάνι καθώς η πρόσβαση στα αντίστοιχα λούκια είναι αρκετά μικρή και ο χρόνος μέχρι τις κορυφές περίπου στην 1-1.30 ώρα.

Αναρρίχηση

Αναμφισβήτητα αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους αναρριχητές που θέλουν να απολαύσουν τις πολλές αναρριχήσεις στις ορθοπλαγιές του Στεφανιού και του Σκολιού. Το προσωπικό του καταφυγίου είναι πρόθυμο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις αναρριχητικές διαδρομές που υπάρχουν στην περιοχή.

Ορειβατικό σκι

Ο Όλυμπος λόγω του ύψους και του όγκου που τον διακρίνει αποτελεί μοναδικό προορισμό στην Ελλάδα για Ορειβατικό Σκι. Κατά τους χειμερινούς μήνες η ποιότητα του χιονιού καθώς και η ποσότητα θεωρείται εφάμιλλη των Άλπεων. Αρκετοί χιονοδρόμοι από Ελλάδα και φυσικά από όλο τον κόσμο διασχίζουν το βουνό των Θεών με τα Σκι τους και απολαμβάνουν τις μεγαλειώδεις πλαγιές και γιατί όχι τις απότομες πλαγιές για τους πιο τολμηρούς.

Project Image
Olympus